Tilburgse markten ontvangt het SnowGlobeCircus

In Jeroen's nieuws by jugglingjay

Het is zaterdag ochtend 8:50 uur als ik op een druilerige koude dag op de Tilburgse markten aankom midden in het centrum. 

Het is de dag voordat de officiële winter start maar het is echt koud en nat weer, de markt is al opgebouwd en ik ga op zoek naar de marktmeester.
De marktmeester verteld mij de route om met de auto op de juiste plaats te komen dus we rijden om, ondertussen komen ook de andere spelers, Johannes en Jorga aan en kunnen we starten met de opbouw. Stroom wordt geregeld we krijgen zelfs een eigen paddestoel en de bal staat in een oogwenk weer mooi te stralen tussen de koopmannen en vrouwen van de weekmarkt. 
Tot nu toe gaat alles goed, omkleden en voorbereiden mag in de keet van de marktmeester, lekker verwarmd verzekerd hij ons. Het is inderdaad verwarmd en er is precies ruimte om met z’n drieën naast elkaar te staan. 
De eerste show wordt goed ontvangen er staat al snel een mooie kring om de bal. Ze zien de zwevende schatkist, de magische acrobaten en de virtuoze jongleeract. Als afsluiting speelt de elf in de grote ring die in de globe hangt.
De sneeuw dwarrelt rustig naar beneden en er hangt een mooie kerstster op de markt in Tilburg. Ook de tweede en derde show worden goed ontvangen. Na de de show komen er nog wat mensen kijken hoe dat nu allemaal werkt en komt zelfs de kaasboer @bastiaansen kazen de spelers een lekker stukje kaas brengen. 

Wat een toplocatie om te spelen en dit moet wel een van de gezelligste marktmeesters van Nederland zijn. Wat een warm ontvangst en goede voorzieningen.