Nog 35 dagen en dan is de officiële première van Chez Cirqaurant, het kleinste restaurant van Nederland!

De droom begint … Ik zou graag een solo theatervoorstelling maken… Het is januari 2020 Corona is nog niet in het land en ik bekijk de mogelijkheden. De kookshow heb ik reeds in vele vormen gespeeld, als ik die nu eens neem als uitgangspunt en ik vraag  Jango Edwards als regisseur voor mijn solo theaterprogramma.

En dan zijn we gestart.
We brainstormen een paar keer via messenger en maken een plan. Er zijn enkele ontmoetingen in Barcelona en in Nederland gepland, maar ja dan is daar ineens Corona. 
En nu………………….?
 
Tot nu toe werkt messenger prima.
Laten we niet bij de pakken neer gaan zitten en zien hoe ver we komen met wekelijkse sessie’s via het scherm.
Ik stuur “stukken hout” zoals Jango het noemt via het web naar Barcelona. Dit zijn de eerste probeersels van nieuwe stukjes, oude acts etc. Jango gaat op zijn beurt aan de slag met deze acts en komt terug met aanbevelingen over het ritme, de energie, het doel of het patroon van de betreffende act. Iedere act wordt uitgebreid besproken en geprobeerd, aangepast en nog eens gespeeld.
Ruim 800 minuten live messenger sessies, 1500 minuten repetitie opnamen verder was daar de voorstelling Chez Cirqaurant. Een solo voorstelling met een ober, een kok en een hulpje. Ook een gedachtelezer, tapdanser, showqueen én goochelaar spelen mee in deze variëtéshow. 
Het is september 2020 en corona houdt ons nog steeds in de greep.
Jango organiseert in Barcelona in het enige theater dat open is ondanks corona het Festival of Fools en wil daar graag Chez Cirqaurant programmeren.
Ik ben natuurlijk direct in de auto gesprongen en met de gehele set naar Barcelona afgereisd. In het mooie La Gleva theater heb ik 2 keer de show kunnen spelen. De reacties waren goed. Een van de bezoekers, zelf een chefkok, gaf aan dat hij de komedie van het overdreven “gedoe” in de keuken erg leuk en herkenbaar vond.
En nu verder ….

Terug in Nederland bleef Corona beperkend en zijn de optredens echt tot een dieptepunt gedaald. Kortom het budget is op, er zit geen rek meer in en de voorstelling moet worden afgemaakt. Een laatste horde met regisseur Jango Edwards, decor aanpassingen etc. zijn nodig om de show definitief naar het podium te brengen.

Een crowdfund actie lijkt de enige mogelijkheid.
Tja … crowdfunding … een hele nieuwe wereld van mogelijkheden en uitdagingen.

Met veel pr is de crowdfund, dankzij vele gulle donateurs, tot een succes geworden en kon ik de show het laatste
zetje geven.

Een week met Jango, wow dat is een verhaal apart. Gedurende de week hebben we 5 dagen intensief met elkaar gewerkt, meer opnames gemaakt zodat alles goed vastligt. Er worden details aangebracht in alle personages zodat de verhaallijnen nog beter in elkaar passen.
 
En dan … komt het moment van de première er toch echt aan.Spannend, super leuk, gek, onbekend, maar vooral eindelijk gaat het gebeuren. Mijn eigen solo programma in het theater.Theater de Bussel heeft het theater aangeboden tijdens de crowdfund campagne dus daar mag ik de première spelen.
Ben jij nieuwsgierig geworden?
Aarzel dan niet, bestel tickets en kom kijken naar het resultaat van anderhalf jaar hard werken.
Delen van dit bericht stel ik zeer op prijs.Je krijgt een super beleving én je helpt ook de cultuur, het theater, de technici, de artiest weer op weg na een moeilijke periode.