Kerstmarkt Ootmarsum

2 uur rijden richting het oosten en dan ben je nog steeds in Nederland. Aangekomen in Ootmarsum wacht mij een verrassing.
Een waanzinnig mooi pittoresk dorpje, oh nee stadje, van ± 5000 inwoners met een hele grote sfeervolle kerstmarkt, dat beloofd wat.

In het dorpshuis/ toneelzaal kunnen we omkleden en het decor opbouwen. En dan rond 12:30 uur is het zover de eerste ronde tussen het publiek. Wat een leuk publiek, zodra ze je zien kijken ze vol verwachting en hopen ze dat je stil gaat staan om een act op te voeren.  Omdat de markt zeer uitgestrekt is probeer ik als eerste een van de uithoeken te bereiken. Daar aangekomen kan je zien dat de ondernemers het leuk vinden dat er entertainment is en het waarderen dat ik zo ver heb gelopen. Het publiek werkt goed mee, ze draaien aan het rad en winnen zo een van de acts. Ook willen ze graag vangen en participeren, de interactie is dus zeer gewild.De 2e en 3e set gaan alleen maar beter. Als is er bij het 3e rondje ook wel wat regen en dat is vervelend voor het publiek en ook voor het decor met muziekinstallatie. Maar het publiek, zo wel op de terrassen, lopend, tussen de kraampjes en naar buiten gekomen uit de winkels is lief en wil graag mooie kunsten zien.
Ik kijk al uit naar morgen op deze mooie markt in Ootmarsum, Overijsel.

Bedankt voor de mooie foto aan de organisatie van de kerstmarkt.