Een act van 7 minuten in Doetinchem

In Jeroen's nieuws by jugglingjay

Speciaal voor de 700 sponsors van het carnaval in Doetinchem is wordt een galashow geproduceerd in theater Amphion.

Mijn act staat gepland om 21:55 maar ivm met voorbereidingen en generale repetitie’s kom ik aan om 17:00 uur bij het theater. Even zoeken naar de ingang en als de imposante poort van de grote poort van de “laad en los” van het theater open gaat ben ik binnen en kan ik mij gaan voorbereiden op de act van 7 minuten. Uit het draaiboek, dat al vooruit was gestuurd, heb ik al kunnen zien dat voor mij in de show Lange Frans zijn show geeft en na mij Thomas Berger aan de beurt is. Als ik aankom is Sita haar illusieshow aan het voorbereiden en dat alles op een mini podium. Het gehele theater is namelijk omgetoverd tot een mega arena. Het publiek zit deels boven de normale tribune maar op het normale podium staan nu lange tafels en op het achter toneel is nu een spectaculair toneel voorbereid met top belichting, grote led schermen en allerlei special effects.

Er lopen wel 100 mensen rond voor het licht, geluid, technische mensen van bepaalde artiesten, regisseurs etc…….

Na een flinke tijd wachten, het loopt altijd een beetje uit, is er tijd om mijn act te repeteren en afspreken wie zet wat op het podium en wanneer moet de muziek aan etc.
En dan…. de show is gestart we gaan door. Act na act en dan eindelijk de act waar het voor mij om draait die avond de LED jongleer act met pixel poi als afsluiting.De act start goed, mooie intro met de nieuwe led jongleerballen zodat ik het publiek een beetje kan gaan aanvoelen. En dan start de kegel sequence, de hele tijd zit de band van de show achter mijn rug mee te kijken. Ik probeer contact te krijgen met het publiek maar dat is lastig aangezien de avond als gevorderd is en iedereen een lekker drankje heeft gedronken. Er zijn zeker mensen die mee gaan in de act en opmerken dat bij de pixel poi’s het logo van de show te zien is.
Daarna even opruimen en de avond is voor bij…. tenminste het grootste deel nu nog even 1,5 uur naar huis rijden.