Chez Cirqaurant @ Festival of Fools

Het was september 2019 ik ben afgereisd naar Barcelona om daar deel te nemen aan een masterclass van 5 weken.

In Jeroen's nieuws by Dutchjuggler

Dit was mijn eerste kennismaking met Jango Edwards de het Nouveau Clown Institute.
Gedurende 5 weken kregen wij o.a. les van Jango Edwards (US), Claudia Cantone (IT), David Larible (IT), Nola Rea (UK), De Fools Brothers (AT), Carlo Mo (ES), Ira Seidenstein (AUS), Knut Ostradal (NOR), Carolina Feliu (CL), Angela Delfini (IT) en Massimo Locuratolo (IT). Een internationaal gezelschap aan docenten om van te leren. Daarnaast kwamen de mede cursisten uit Rusland, Chili, de Verenigde Staten, Spanje, Nederland, Italie, Frankrijk, Duitsland, dus al bij al waren we met een waanzinnig internationaal gezelschap om nieuwe dingen te leren.
De eerste woorden van de master Jango tot mij kan ik mij nog heel goed herinneren.
Turn the fucking fan on me man!
We zitten dan met z’n allen in het theatertje van Carlo Mo, ergens op loopafstand van de Ramblas op de grond in een grote kring. Het is werkelijk afzichtelijk heet.
Jango zit naast mij, hij is op dat moment bijna 70 jaar, en heeft last van de hitte. Naast mij staat een grote ventilator.
Jango zet je op het verkeerde been, brengt je in verwarring, is onvoorspelbaar maar is ook een waanzinnige bron van ideeën, plannen en ervaringen. En vooral enorm gemotiveerd om het beste uit iedereen te halen.
In een publicatie las ik een artikel over het leven en werk van Jango en hij werd daar getypeerd als ROCKCLOWN. Na de creatie van deze nieuwe theatershow kan ik dat zeker beamen. Veel dichter dan dit ben ik nog niet geweest bij Drank, Drugs en Rock en Roll.
Dank, tja eigenlijk komt dat helemaal niet voor in het werken met Jango maar toch zeker wel na het werken, dan is een biertje zeker prettig.
Drugs, tja ik doe geen drugs maar dat laat ik aan de verbeelding over.
Rock en Roll, ja zo voelt het wel echt. Tijdens de masterclass hebben we 3 grote shows gedaan
  1. COCO LOCONUTS CLUB – Cabaret Cabron
  2. BARCELONA MAGICAL MR. E DETOUR – Cabaret Cabron
  3. CIRQUE DU OLE – Cabaret Cabron
De namen van de shows spreken denk ik al boekdelen maar Rock en Roll was het zeker.
Wil jij zien waar dit alles toe heeft geleid, koop dan nu een ticket en laat je overdonderen door variëté theater geregisseerd door een genie.